! Detta evenemang har redan varit

Nisse Hallberg

Tomten Är Ensam med Nisse Hallberg
Ni sitter i soffan, barnen är spända av förväntan och en stress börjar infinna sig. -Var fan är han? Gav jag rätt portkod? Kan han ha glömt? Hur kan han vara så här respektlös? Men så ljuder dörrklockan. Han har aldrig glömt, för han har inget annat att göra, det är därför du frågat precis honom. Tomten kommer alltid, trots att han egentligen vill vara någon helt annanstans.

Tomten Är Ensam är en tragikomisk föreställning som tar oss igenom komikern Nisse Hallbergs senaste julafton, en afton som var fylld av sorg, ilska och uppvaknanden. För hur kunde det bli så här? Och hur kan han kanske ändra på allt? För det är dags för en ändring. Den borde kommit för längesen, men herr Hallberg kan helt enkelt inte säga nej, till något. Därför är han den som står där utan familj och är alla vänners förstahandsval då det kommer till att dra på sig skägget och ta betalt i dillsnaps och italiensk torr fruktkaka. Varför får han inte fira jul som alla andra? Varför är han ensam och varför är han tomte?

Svaret finns i uppväxten och dess jular. Det finns i familjens DNA och det är det locket vi måste lyfta på vare sig vi vill er inte. Det är en uppslitande resa i två akter och ni är inbjudna. God Jul.

Om Nisse Hallberg Nisse Hallberg är en av landets allra mest uppskattade stand up-komiker. Med två Sverige-turnéer i bagaget och otaliga klubbframträdanden har han byggt upp en trogen fanskara över hela landet med sin storybaserade humorstil.

Med Tomten Är Ensam tar nu Nisse Hallberg ytterligare ett kliv i sin skådespelarkarriär när föreställningen nu åker på sverigeturné julen 2022.

Nisse vann 2015 utmärkelsen ”Årets nykomling” på Svenska stand up-galan med motiveringen, ”En diamant av naturlig rolighet. De senaste åren har han välförtjänt fått en stor skara beundrare. Humor med den här sortens autenticitet är som ljuv jazz för själen.”

Sagt om föreställningen ”Ett förbannat roligt och rörande julmys! Nisse Hallberg är ”skratta på sig i byxorna”-rolig, men visar med ”Tomten är ensam” även upp en sårbarhet och en utomordentlig skådespelartalang”
- Henrik Dorsin

"Mest av allt är det jävligt roligt. Men också sorgligt och svart. Sen är Nisse som alltid formuleringarnas man. Genialt är sammanfattningen!"
- Anders Ankan Johansson

"Se Tomten är Ensam! En väldigt rolig, överraskande fin och mysig föreställning där man återigen imponeras av Nisse Hallbergs bredd som komiker."
- Özz Nujen

"Jag tyckte så mycket om den hör föreställningen. Rolig, naken, stundtals svart i berättelsen om tillvarons tillkortakommanden, med både skam och styrka."
- Gunnel Fred

ÖVRIG INFORMATION

Arrangör:
A Love Supreme AB

Regi
Pontus Ströbaek

Ytterdörrarna öppnar:
90 minuter innan föreställningen

Föreställningens längd:
Cirka 2 timmar inklusive paus

Åldersgräns:
Ingen. Alla måste ha biljett, oavsett ålder.

Garderob:
För allas trivsel och säkerhet är ytterkläder ej tillåtna i salongen. Köp gärna garderobsbiljetten i samband med att du köper din biljett till föreställningen.

Servering:
Förbeställ din mat i samband med ditt biljettköp till föreställningar på Jönköpings Teater. Njut av omsorgsfullt tillagad mat gjord på utvalda råvaror. Maten serveras från 90 minuter innan föreställningen. Vid föreställningar med paus kan du även förköpa mat till pausen. Förbeställningen stänger tre vardagar innan föreställningen.

Rullstolsplats:
Rullstolsplatser kan ej köpas online.
Rullstolsplatser bokas på Biljettservice på Jönköpings Teater och via telefon 0771-211 300.

Köp biljett

460 kronor inklusive serviceavgift

Jönköpings teater Hovrättstorget 1 553 21 Jönköping