Tennessee Tears & Chris Kläfford

I oktober och november bjuder Tennessee Tears och Chris Kläfford in till en musikalisk resa som förenar svensk country-pop med romantiska gitarrer och känslosamma singer-songwriter-ballader. Turnén Under One Roof är en synergi av dessa två akters musikaliska persona där publiken under hösten får uppleva något helt nytt.

Det har bubblat mycket kring Tilda Feuk & Jonas Hermansson i Tennessee Tears den senaste tuden. Efter debuten i Melodifestivalen tog hem svenska folkets hjärtan och har turnerat Sverige runt sedan dess. I samband med släppet av deras debut-EP slår de sig nu ihop med tidigare Idolvinnaren tillika America's Got Talent-semifinalisten Chris Kläfford och ger sig ut på gemensam turné.

"Vi kommer från en liknande musikalisk bakgrund och kände att det hade varit så kul att ge sig ut på en gemensam turné där vi dels gör våra originallåtar tillsammans, men även versioner av våra egna favoritlåtar. Vi har valt att kalla turnén för "Under One Roof" då vi vill skapa känslan av att två musikaliska akter sammanstrålar och vad som helst kan hända på scen. Vi ser så mycket fram emot att få göra den här turnén ihop och vi hoppas att publiken ska känna glädjen i det här musikaliska samarbetet" hälsar Tilda, Jonas och Chris.

Om Tennessee Tears:
Allt startade genom ett låtskrivarsamarbete med Billy Burnette (Fleetwood Mac) i Nashville och de har sedan dess rest tillbaka dit flera gånger för att både skriva och spela in musik. I våras debuterade Tennesse Tears i Melodifestivalen med "Now I Know" som tog dem till semifinal.

Idag har de sin bas i Åseda, Småland men ser hela Sverige som sitt arbetsfält. De har tidigare släppt ett antal singlar och har bl.a. musiker som Dave Roe (Johnny Cash), Michael Rhodes (Emmylou Harris, Keith Urban, Lady Antebellum) och Ben Sesar (Brad Paisley).

Om Chris Kläfford:
Chris Kläfford vann Idol 2017. Detta efter en höst präglad av ett enormt stöd från publiken som drabbats av hans känsliga tolkning av låten "Imagine". Just "Imagine", från hans medverkan på America's Got Talent 2019 är ett av de mest visade klippen på programmets YouTube-kanal.

Hans debutsingel "Treading Water" tog sig direkt upp på Spotify-listans förstaplats efter Idol 2017. Under åren har Chris släppt många singlar som roterat på radion som "What Happened To Us", "If Not With You", "For You", "This Kind Of Love" m.fl. Efter många år av turnerande, släppte Chris sitt debutalbum 2023 "Maybe It's Just Me" och nu ser Chris fram emot mer turnerande framöver.

ÖVRIG INFORMATION

Arrangör:
Live Nation i samarbete med Destination Jönköping

Ytterdörrarna öppnar:
90 minuter innan föreställningen

Föreställningens längd:
Cirka 75 minuter. Exakt sluttid kan inte garanteras.

Paus:
Nej

Åldersgräns:
13 år

Garderob:
För allas trivsel och säkerhet är ytterkläder ej tillåtna i salongen. Köp gärna garderobsbiljetten i samband med att du köper din biljett till föreställningen.

Servering:
Förbeställ din mat i samband med ditt biljettköp till föreställningar på Jönköpings Teater. Njut av omsorgsfullt tillagad mat gjord på utvalda råvaror. Maten serveras från 90 minuter innan föreställningen. Vid föreställningar med paus kan du även förköpa mat till pausen. Förbeställningen stänger tre vardagar innan föreställningen.

Rullstolsplats:
Rullstolsplatser kan ej köpas online.
Rullstolsplatser bokas på Biljettservice på Jönköpings Teater och via telefon 0771-211 300. Telefontid måndagar 09:30-16:30, lunchstängt 12:00-13:00.

Köp biljett

485 kronor inklusive serviceavgift

  • 2023-11-12 / 19:00
Jönköpings teater Hovrättstorget 553 21 Jönköping